recepty z www.4yougratis.cz

18. dubna 2010 v 16:17 |  Recepty

ČOČKOVÝ SALÁT S ANANASOVÝM ŠPÍZEM

Ingredience
• 400g červené čočky
• 200g salátové okurky
• 1 červená cibule
• 2 naťové cibulky
• sůl
• mletý pepř
• 3 lžíce medu
• 1 lžíce bílého vinného octa
• 5 lžic sezamových semínek
• 1 ananas
• 600g tofu

Příprava
Čočku na 3 hodiny namočte, až nabobtná, sceďte ji. Okurku oloupejte, nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte nadrobno a naťovou cibulku na centimetrové kousky (1 lžíci cibulky si nechte do omáčky).Vše dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte med a vinný ocet. Promíchejte a nechte 10 minut odležet. Zatím nasucho opražte sezamová semínka a vysypejte je pak na talíř, aby zchladla.
Okrájejte ananas a dužinu nakrájejte na kostičky asi 2x2 cm. Kostky udělejte také z tofu a střídavě s ananasem napichujte na špízy. Pečte asi 4 minuty na pánvi. Hotové obalte v sezamu a podávejte s čočkovým salátem a chilli omáčkou s nasekanou naťovou cibulkou.


Poznámky
Čas: 50 m
Obtížnost: Střední
Kuchyně: Neznámá
Roční období: Kdykoli
Počet osob: 4

odd

SMAŽENÝ SALÁT Z TOFU

Ingredience
• 2 kostky sýru tofu
• 2 plechovky steril. kukuřice
• 2 středně velké cibule
• česnek
• kečup
• koření sůl
• olej

Příprava
Na oleji osmahnout do růžova cibuli - přidát sýr tofu (nastrouhaný jak na štrúdl) a trochu přismažit.
Přidat kukuřici bez nálevu, nechat to na pánvi tak dlouho, aby to bylo jen teplé. Přidat rozetřený česnek, kečup (už dole z plamene) okořenit jak kdo chce a s čím chce. Podává se to s topinkama.

Poznámky
Čas: 30 m
Obtížnost: Malá
Kuchyně: Neznámá
Roční období: Kdykoli
Počet osob: 4

odd
HERMELÍN V TROUBĚ

Ingredience
• 1 hermelín
• tatarka

Příprava
Rozříznou dát do trouby a zapéct. Udělají se mističky a dá se to jíst jen tak s tatarkou.

Poznámky
Čas: 35 m
Obtížnost: Malá
Kuchyně: Neznámá
Roční období: Kdykoli
Počet osob: 1
odd
ZAPEČENÉ BRAMBORY S JABLKY

Ingredience
• Brambory
• jablka
• moučkový cukr
• mouka
• olej

Příprava
Polovinu brambor uvařit ve slupce, oloupat a přidat druhou část( syrových) brambor.Rozmačkat je nebo umlet na masovém strojku, zaprášit trochou mouky ať se spojí. Přidat oloupaná a nakrájená jablka. (1 jablko na jednu porci brambor). Vymazat plech a naň tu hmotu nalít. Péct až začíná hnědnout povrch. Pak posypat moučkovým cukrem a je k tomu dobrá slabá černá káva.

Poznámky
Čas: 40 m
Obtížnost: Střední
Kuchyně: Neznámá
Roční období: Kdykoli
Počet osob: 6

odd
MARINOVANÉ ŽAMPIONY

Ingredience
• Hlavičky žampionů
• Česnek
• Čerstvá petrželka
• Sušené feferonky
• Olivový olej

Příprava
Hlavičky žampiónů ogrilovat na elektrickém grilu, prokládat na plátky nakrájeným česnekem, čerstvou petrželkou, sušenými feferonkami a olivovým olejem. Vše by mělo být ponořeno. Nechat v chledničce.
Vhodné s bílým pečivem.

Poznámky
Čas: 40 m
Obtížnost: Malá
Kuchyně: Italská
Roční období: Kdykoli
Počet osob: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama