jáhelná kaše bez mléka

15. května 2010 v 10:12 |  Recepty
JÁHELNÁ KAŠE BEZ MLÉKA

Potřebujeme:
1/2 hrnku jáhel, 1 jablko, 1 lžička medu, rozinky a skořice

Jak na to:
Jáhly dvakrát spaříme vařící vodou, zalijeme vařící vodou asi do dvojnásobné výše jahel. Přivedeme k varu a zvolna vaříme, mícháme. Ke konci varu přidáme nastrouhané jablko, můžeme osladit medem, přidáme dle chuti skořici, rozinky, ořechy.

Kaše je výborná teplá snídaně, ale je dobrá i studená na přesnídávku.

Při bolestech žaludku, např. vředech žaludek pohladí, pak doporučuji k snídani každý den, jen možná vynechat skořici, ta dráždí žlučník.

Doporučená příloha:
čaj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Annabeth | Web | 15. května 2010 v 11:15 | Reagovat

Možná to zkusím :D

2 mynewbestfriendana | Web | 15. května 2010 v 11:23 | Reagovat

to zní jako uuplná dobrota:)

3 Annabeth | Web | 15. května 2010 v 11:28 | Reagovat

No, taky o tom uvažuju, i když nevím, jestli máme dneska doma jáhly :(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama